Intensive par-terapeutiske ophold PÅ ALS

 

 

Fungerer dit parforhold ikke? Så har du brug for et nyt,
– men ikke nødvendigvis en ny partner !

Et kortvarigt, men intensivt par-terapeutisk forløb over 2-3 dage på Als er  en unik og effektiv måde at arbejde med sit parforhold på,  som har en række fordele i sammenligning med traditionelle tilgange. Det intensive forløb egner sig især til alvorlige par-kriser, hvor det er afgørende at opnå konkrete og mærkbare resultater hurtigt.

Men par, der blot ønsker at berige kendskabet til hinanden, forbedre kommunikationen og uddybe intimiteten i relationen er ligeledes begejstrede for denne intensive tilgang.

Par-forløbet kan i øvrigt altid suppleres med individuelle sessioner, hvis det ønskes eller synes at kunne gavne processen.

Det daglige program

Vi arbejder 2-3 timer om formiddagen, holder en 3-4 timers frokostpause og arbejder så igen 1,5 – 2 timer alt efter energi og behov.

Eller man kan nøjes med at arbejde 3-4 timer dagligt og strække forløbet ud over 3-4 dage og på den måde  få mere tid til at integrere arbejdet gennem pauser, reflektion og rekreative udfoldelser.

Intensiteten af terapiforløbet vil altid kunne planlægges fleksibelt efter deltagernes ønsker og behov, og jeg vejleder gerne heri.

Omgivelserne

Landsdelen Als tilbyder idylliske, hyggelige og afstressede omgivelser der  danner ideelle rammer for afslapning, vandreture og personlig fordybelse i de ting man arbejder med.

Godt at komme væk sammen

Det er godt for mange belastede par-forhold at komme væk fra de vante omgivelser, stress og forpligtelser, der ofte dræner for meget af den energi, man netop har brug for, når man skal bryde dysfunktionelle mønstre og vaner og etablere nye måder at opleve hinanden på.

Problemets kerne

Det at kunne give sit forhold en koncentreret opmærksomhed over nogen dage åbner forbløffende hurtigt op for nye perspektiver, løsninger og udviklingsmuligheder i et omfang der altid er overraskende. Deltagerne får mulighed for at opleve, at der for en gangs skyld er tid nok til at få snakket de ømtålelige emner igennem og til bunds.

Når vi således når ind til problemets kerne hurtigere kan vi også få gjort  noget ved den med det samme. Par, der anså deres krise for håbløs, finder i de fleste tilfælde nyt håb i denne proces. Nødvendige redskaber og færdigheder udvikles i processen, indøves på stedet og tages med hjem.

Holder det ?

Nye færdigheder skal her – som ved alt andet – holdes vedlige.

I det omfang det ønskes og anses for gavnligt, arrangeres  opfølgning via video konference. Eller et nyt og som regel kortere ophold kan aftales 2-3 måneder senere. Eller begge dele.

Økonomi

Denne måde at få par-terapi på forudsætter naturligvis en større økonomisk investering. Men langt de fleste mener at de intensive ophold set i relation til udbyttet er mere effektivt og økonomisk end traditionelle fremgangsmåder, der kan strække sig over mange måneder.

Hvor meget det løber op på afhænger af hvor mange sessioner vi bruger samlet. Én session er 50 min. og prisen for dagens første session er kr. 1.500,- , hvorefter prisen for efterfølgende sessioner (samme dag) er kr. 1.200,- . Ved intensive forløb på mere end 10 sessioner over tre dage er alle sessioner kr. 1.200,-

Et forløb på 10-15 sessioner andrager således fra 12.000,- til kr. 18.000,-

Men man kan også vælge kortere forløb, hvis det er mere overskueligt.

Det er naturligvis en investering, men den gælder resten af livet. Og de fleste vil nok mene, at den er ret beskeden set i forhold til de omkostninger – økonomisk og menneskeligt – der følger med en skilsmisse, der ikke sjældent bliver alternativet.

Overnatning

Det er nu muligt at blive indlogeret hos os i egen fuldt møblerede lejlighed. Der er alt hvad man skal bruge, men man sørger selv for indkøb og tilberedning af mad. Til nærmeste dagligvare butik er der 10 km. Har man ikke bil med selv kan man låne cykel (gratis) eller bil hos os (3 kr. pr. km)

Der er også mange muligheder for at tage ud og spise i området. Især Sønderborg, som er 25 km borte er helt sikkert et besøg værd for sine mange fine restauranter, seværdigheder og smukke beliggendhed.

Vi tager kr. 500,- pr. døgn, uanset hvor mange man bor i lejligheden, hvilket inkluderer sengetøj, håndklæder og viskestykker.

Hvis man hellere vil bo andre steder end hos os, er man naturligvis velkommen til det, og der er mange gode hotel og AirB&B muligheder i området.

 Jeg hørte min kone sige ting, jeg aldrig har hørt hende sige før. Jeg så sider af hende og så en glød og varme i hendes ansigt, som det er meget lang tid siden, jeg har set. I løbet af de tre dage kom jeg til at se på min kone på en hel anden måde, end jeg havde gjort i meget lang tid. Nu havde jeg igen lyst til at passe på hende og være tæt på hende. 

Klik her for at læse hele vidnesbyrdet fra deltager i parterapi…