Intensive par-terapeutiske ophold PÅ ALS

Fungerer dit parforhold ikke ?
Så har du brug for et nyt,
– men ikke nødvendigvis en ny partner !

Et kortvarigt, men intensivt par-terapeutisk forløb over 2-3 dage på Als er  en unik og effektiv måde at arbejde med sit par-forhold på,  som har en række fordele i sammenligning med traditionelle tilgange. Det intensive forløb egner sig især til alvorlige par-kriser, hvor det er afgørende at opnå konkrete og mærkbare resultater hurtigt.

Men par, der blot ønsker at berige kendskabet til hinanden, forbedre kommunikationen og uddybe intimiteten i relationen er ligeledes begejstrede for denne intensive tilgang.

Par-forløbet kan i øvrigt altid suppleres med individuelle sessioner, hvis det ønskes eller synes at kunne gavne processen.

Det daglige program

Vi arbejder 2-3 timer om formiddagen, holder en 3-4 timers frokostpause og arbejder så igen 1,5 – 2 timer alt efter energi og behov.

Eller man kan nøjes med at arbejde 3-4 timer dagligt og strække forløbet ud over 3-4 dage og på den måde  få mere tid til at integrere arbejdet gennem pauser, reflektion og rekreative udfoldelser.

Intensiteten af terapiforløbet vil altid kunne planlægges fleksibelt efter deltagernes ønsker og behov, og jeg vejleder gerne heri.

Omgivelserne

Landsdelen Als tilbyder idylliske, hyggelige og afstressede omgivelser der  danner ideelle rammer for afslapning, vandreture og personlig fordybelse i de ting man arbejder med.

Godt at komme væk sammen

Det er godt for mange belastede par-forhold at komme væk fra de vante omgivelser, stress og forpligtelser, der ofte dræner for meget  af den energi man netop har brug for, når man skal bryde dysfunktionelle mønstre og vaner og etablere nye måder at opleve hinanden på.

Problemets kerne

Det at kunne give sit forhold en koncentreret opmærksomhed over nogen dage åbner forbløffende hurtigt op for nye perspektiver, løsninger og udviklingsmuligheder i et omfang der altid er overraskende. Deltagerne får mulighed for at opleve, at der for en gangs skyld er tid nok til at få snakket de ømtålelige emner igennem og til bunds.

Når vi således når ind til problemets kerne hurtigere kan vi også få gjort  noget ved den med det samme. Par, der anså deres krise for håbløs, finder i de fleste tilfælde nyt håb i denne proces. Nødvendige redskaber og færdigheder udvikles i processen, indøves på stedet og tages med hjem.

Holder det ?

Nye færdigheder skal her – som ved alt andet – holdes vedlige.

I det omfang det ønskes og anses for gavnligt, arrangeres  opfølgning via video konference. Eller et nyt og som regel kortere ophold kan aftales 2-3 måneder senere. Eller begge dele.

Økonomi

Denne måde at få par-terapi på forudsætter naturligvis en større økonomisk investering.  Men langt de fleste mener at de intensive ophold set i relation til udbyttet er mere effektivt og økonomisk end traditionelle fremgangsmåder, der kan strække sig over mange måneder. Hvor meget det løber op på afhænger  af hvor mange sessioner vi bruger samlet. Prisen på almindelige ugedage er 1.200,- kr. pr. session og én session er 50 min. Et forløb på 10 – 15 sessioner andrager således fra 12.000,- kr. til 18.000,- kr. 

Men man kan også vælge kortere forløb, hvis det er mere overskueligt.

Det er naturligvis en investering, men den gælder resten af livet. Og de fleste vil nok mene, at den er ret beskeden set i forhold til de omkostninger – økonomisk og menneskeligt – der følger med en skilsmisse, der ikke sjældent bliver alternativet.

Hvis særlige økonomiske forhold foreligger kan en prisreduktion evt. forhandles.

Overnatning

Det er noget man selv sørger for og der er mange små-hoteller og B&B tilbud.  Men i kraft af mit kendskab til det lokale område er jeg gerne behjælpelig med at finde indkvartering til rimelige priser hvis det ønskes.

Par, der ikke har mulighed for et sådant intensivt forløb, er særdeles velkommen til kortere møder med mig, enten på Als eller i København, hvor jeg modtager klienter een uge ad gangen, ca hver anden måned.

 Jeg hørte min kone sige ting, jeg aldrig har hørt hende sige før. Jeg så sider af hende og så en glød og varme i hendes ansigt, som det er meget lang tid siden, jeg har set. I løbet af de tre dage kom jeg til at se på min kone på en hel anden måde, end jeg havde gjort i meget lang tid. Nu havde jeg igen lyst til at passe på hende og være tæt på hende. 

Klik her for at læse hele vidnesbyrdet fra deltager i parterapi…